Guide til valg af skoletaske
NEW
Guide til valg af skoletaske

Guide til valg af skoletaske

De fleste kan huske sin første skoledag, uanset hvor længe det end er siden. Det er nemlig noget man som barn glædede sig rigtig meget til og imødeså med spænding og en let nervøsitet.

Skolestarten er for barnet et helt nyt og spændende kapital, der tages hul på. Barnet har hele livet foran sig, og skolen kommer til både at udgøre og tage meget af ens tid, samt er ligeledes med til at definere hvem man er, og ligger til grund for de mange venskaber man opbygger.

Skolen er på den måde helt centralt i et barns opvækst. Ligeledes er det at skulle vælge skoletaske for første gang også noget helt specielt. 

Det er for mange faktisk også et lettere svært valg, da de fleste forældre gerne vil sikre sig, at tasken sidder godt på barnets ryg, er holdbar og af god kvalitet, ikke er for tung, og ikke mindst at det er en taske dit barn ønsker at bære i forhold til farver, design og udformning. 

Glade skolebørn

(Glade skolebørn med nye tasker)


Valg af skoletaske skal være sjovt og trygt

Hos Skolekridt.dk har vi derfor taget alle disse ovenstående mulige overvejelser og bekymringer, der kan opstå, i betragtning. Således bliver det nemlig meget lettere og håndterbart for dig at navigere rundt i et godt og overskueligt sortiment af skoletasker, og dermed bliver valget af skoletaske både gennemskueligt og lettilgængeligt for dig og dit barn.

Vi har derfor både et godt, stort og bredt udvalg af alt udstyr til dit barns skolegang, hvor vi bestræber os på at have for øje, at det både skal være til overkommelige priser, samt være af god kvalitet. 

En god skoletaske, skal for os, både være god, komfortabel og nem for dit barn at bære rundt på. Derfor er alle vores skoletasker designet med en praktisk god hank, samt to robuste og behagelige skulderremme, som altid sikrer ryggen og skuldrene god støtte.

Det er desuden vigtigt for os, at du følger dig tryg i dit valg af skoletaske. Vi har derfor naturligvis tilfredshedsgaranti og 100 dages returret.


Krav til en god skoletaske

Der er visse krav i forhold til valget af skoletaske, som vi stærkt vil opfordre købere til at overholde, for at sikre den bedst mulige kvalitet, så dit barn får en god oplevelse samt ingen gener pådrager sig:

 • Tasken skal have en ergonomisk god ryg med en åndbar luftventilation.

 • Tasken skal veje mindst muligt.
  (OBS: En fyldt skoletaske må nemlig højst veje 15% af dit barns vægt) 

 • Tasken skal have justerbare og polstrede skulderstropper, samt en brystrem eller hofterem.

 • Tasken skal slutte ved barnets lænd og må ikke være bredere end barnets ryg.

 • Barnet skal selv være i stand til at kunne benytte og nå alle lukke- og åbne mekanismer.

 • Skoletasken skal besidde synlige reflekser, så den fremstår trafiksikker.

 • Tasken skal kunne tåle vind og vejr.

 • En god rumdeling, da det giver en bedre vægtfordeling og funktionel indretning.

 • Dit barn skal føle at de har fået den absolut pæneste skoletaske, som de vil bære.

 (Skolepige i naturen) 


Vigtigheden af en god skoletaske

Det er vigtigt at dit barn får den bedste skoletaske, som passer lige netop til ham/hende. Skoletasken til dit barn skal nemlig både være god for barnets ryg, skuldrene og kroppen, da det kan være hårdt for dit barn at slæbe rundt på for mange kilo i tasken eller den forkerte taske, som ikke er ideel i pasformen.

En skoletaske behøver naturligvis ikke at holde gennem hele folkeskolen, idet der skal være plads til at skifte den ud, i takt med at barnet bliver større og får andre behov ift. taskens størrelse, komfort og design.

Derfor går vi hos Skolekridt.dk både op i en ergonomisk god taske, med et fedt design til penge, alle kan være med på. Så kan du med god samvittighed vælge en taske ud fra det design I ønsker, og så har vi naturligvis styr på den gode støtte og stærke kvalitet.

 

Specifikke tips til valget af den bedste skoletaske

Størrelsen skal være korrekt

 • Tasken skal passe lige præcis dit barns størrelse, og må derfor heller ikke være længere eller bredere end barnets ryg. Den skal i stedet flugte med ryggen, og sidde ind til ryggen lige over numsen.

Polsting af tasken

 • Polstring i taskens ryg øger komforten og behageligheden. Det er derfor bedst med polstring ude i siderne af ryggen, så der er god plads til rygsøjlen, samt en ekstra polstring nederst på ryggen, hvor vægten belaster lænden.

Justerbare stropper

 • Stropper der kan justeres er en nødvendighed på tasken, da de fordeler taskens vægt. En brystrem mellem skulderstropperne kan sikre stabiliteten og holde tasken ind til ryggen, og får tasken til at sidde lige på ryggen.


(Illustration af en god og komfortabel skoletaske) Vi håber at denne guide til valg af dit barns skoletaske, kan hjælpe alle godt og trygt på vej i jagten mod den ideelle taske.
Vi ønsker desuden alle børn en rigtig god skolestart.